Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu ovoga vikenda u Herceg Novom

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. svibnja 2017. - 11:18
Autor: 

Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu ove godine otvorit će Brdska trka -BAT 2017., koja će se održati 13. i 14.5., u Podima, u Herceg Novom. Iz Auto-moto sportskog kluba “Podi” - Herceg Novi kazali su da će prva trka u sezoni ponovo okupiti oko 60 najboljih vozača Crne Gore, kao i značajan broj automobilista iz Hrvatske i BIH, zbog čega će trka imati i međunarodni karakter.

Direktor trke Božidar Radović je kazao  da će trka biti održana na putu Herceg Novi - Trebinje, na dobro osiguranoj stazi dugoj 4.100 metara.

" S obzirom na to da smo, prema riječima prošlogodišnjih učesnika, za kompletnu organizaciju, opravdali povjerenje, ove godine otišli smo i korak dalje, te će BAT 2017 okupiti mnogo više učesnika kao i gledalaca”,  naglašava Radović.

Radović je kazao da AMSK Podi,kao organizatora, raduje činjenica da se Brdska trka nalazi u kalendaru za Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu, ali ujedno i žali što legendarni i najtrofejniji Bato Banićević iz zdravstvenih razloga neće uveličati svojim sudjelovanjem predstojeću trku.

“ Drago mi je što će odmah nakon BAT 2017  najbolji crnogorski automobilisti voziti na stazi Kotor – Trojica, koja ima visok rejting u svijetu automobilizma. Žao nam je što legendarni Bato Banićević neće biti učesnik trke iz zdravstvenih razloga, te mu ovom prilikom dajemo punu podršku i želimo brz povratak na narednim takmičenjima”,  poručio je Radović.

Na ovogodišnjoj trci u Podima debitirat  će, jedan od najmlađih sudionika , Marko Danilović, vozač AMSK Podi.

 Po završetku trke, pehare, najuspješnijima, dodjeljivat će višestruki jugoslavenski šampion Željko Kosač, te Banjo Marinović, Slobodan Radović - Krušo, Aleksandar Trifunović - Trifke.

Termini trke na stazi Podi su 13.5.  (od 10 do 15 sati) i 14. 5. (od 9 do 15 sati).

Tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani su za petak (12. 5. ), a vanredni, dan prije glavne trke, u subotu (13.5.).