Radionica na temu „Vještine komunikacije” u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 22. srpnja 2016. - 8:45
Autor: 

NVO Expeditio i ostali partneri projekta StroNGO organiziraju radionicu na temu „Vještine komunikacije”. Radionica će se održati u subotu, 23. 7., s početkom u 10 sati u Starom gradu Kotoru u Galeriji solidarnosti. Radionica je namijenjena predstavnicima/cama nevladinih organizacija aktivnih na teritoriju  općina Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi, koji/e žele da unaprijede vještine komunikacije.

„Da bismo imali uspješne i kvalitetne odnose s drugim ljudima, a i sa sobom, učimo se dobroj, pozitivnoj, nenasilnoj komunikaciji. Komunikacija je osnov svega, stalno smo u vezi s nečim jer smo živa bića i utičemo jedni na druge. Taj proces je više nesvjestan, ali ga kroz učenje osvješćujemo i utičemo na njega, poboljšavamo svoje odnose s drugim ljudima, s okolinom. Komuniciramo neprestano, kao što i dišemo. I kad govorimo i kad ćutimo, mi isto komuniciramo. Svojim prisustvom, svojim postojanjem, mislima, reakcijama, pokretima stalno smo u vezi s nekim ili nečim i tako ostvarujemo dobre ili loše odnose“.

Radionicu „Vještine komunikacije“ će voditi psihologinja Maruška Drašković koja ima višegodišnje iskustvo (45 godina) u radu s ljudima, i iskustvo od 26 godina u nevladinom sektoru i radu NVO Anima na rješavanju konflikata na nenasilan način. Već 6 godina radi na projektu Prevencija i tretman burn-out sindroma za zaposlene u UNHCR-u, TELEKOM-u, UNDP-u, HELP-u i CRVENOM KRIŽU .Radi grupnu i individualnu psihoterapiju za sve one koji žele da žive svoj život kvalitetnije, zadovoljnije i sretnije.

Radionica „Vještine komunikacije“ se organizira  u sklopu projekta StroNGO, čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj.

Vodeći partner u projektu StroNGO je Expeditio, dok su ostali partneri 4 organizacije s područja Boke kotorske: “Naša Akcija” iz Kotora, “Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i “Agora” iz Budve.

Projekt je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.