Reakcija čelnika tivatske lokalne uprave

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. prosinca 2020. - 20:39
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo reakciju čelnika tivatske lokalne uprave:

„Iako su izbor slobodne demokratske vlade i pad DPS režima bili veliki razlog za slavlje svih dobronamjernih građana, ne opravdavamo način proslave koji je viđen u Tivtu. Tivatska lokalna samouprava suočava se u ovom trenutku sa budžetskim deficitom od 3,5 miliona eura, racionalizacijom višestruko predimenzionirane opštinske administracije, ublažavanjem posljedica pandemije koronavirusa i bezbroj drugih nagomilanih problema koje je ostavila prethodna vlast. Ovakvi događaji daju povod onima koji su opustošili gradsku kasu i sve nas doveli na ivicu građanskog rata, da lažno morališu i prosipaju isprazne fraze o građanskom miru i čuvanju međunacionalnog sklada, pokušavajući da skrenu priču od teme svoje odgovornosti.

Zajedništvo, mudrost, odgovornost i tolerancija su svima nama, bez obzira na vjeroispovjest i nacionalnu pripadnost sada potrebniji nego ikad.

Zato sve građane Tivta pozivamo da se suzdrže nepromišljenih i neprikladnih aktivnosti, pokažu ličnu odgovornost, u cilju očuvanja građanskog mira, sprječavanja širenja  koronavirusa i borbe za bolji i pravedniji Tivat.  Ne dozvolimo da na istorijsku smjenu vlasti u Tivtu i Crnoj Gori padne ni najmanja sjenka i pokažimo da su nam zajednička budućnost i suživot daleko važniji od dnevne politike“.

Predsjednik Općine Tivat, Željko Komnenović

Potpredsjednici Općine Tivat Vladimir Arsić i Goran Božović