Revija crnogorskih i hrvatskih nošnji i koncert „Tradicija spaja“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 25. listopada 2022. - 11:13
Autor: 

U okviru suradnje Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” i Kulturnog centra Travno - Zagreb (Centra za tradicijsku i kulturnu baštinu) velika scena KIC-a bit će domaćin revije crnogorskih i hrvatskih nošnji i koncerta pod nazivom  „Tradicija spaja“, večeras, 25.10., u 20 sati.

„Uspješna saradnja naše institucije sa KUC “Travno” započeta je u maju ove godine kada je Folklorni ansambl KIC-a učestvovao na prijateljskom koncertu i reviji narodnih nošnji naroda Crne Gore u organizaciji Saveza Crnogoraca Hrvatske i KUC “Travno” pod nazivom “Miljama daleko”.  Novi projekat “Tradicija spaja” nastavak je saradnje između dvije ustanove, ali i svojevrsna kulturna razmjena, upoznavanje i povezivanje folklornih bogatstava Hrvatske i Crne Gore. Na događaju “Tradicija spaja” pozdravnim govorima obratiće se direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan Vuksanović i gospodin Josip Forjan,  direktor KUC-a Travno nakon čega će uslijediti revija crnogorske i hrvatske narodne nošnje. Publika će biti u prilici da vidi tradicionalne nošnje: Stare Crne Gore, crnogorskog primorja, Brda, crnogorske Hercegovine, sjeveroistočne Crne Gore, zatim šestansku, bregasorsku i malisorsku, kao i narodne nošnje Hrvatske (središnja, gorska, nizinska i primorska regija), iz bogatog fundusa KUC-a “Travno” – najavljuju iz KIC - a.

U glazbenom djelu programa nastupit će Folklorni ansambl KIC-a i izvesti igre iz stare Crne Gore, Boke, Gusinja i Rožaja, Pastiricu i Šokačke igre. Također, večer će obogatiti i vokalni nastup solistice  Anđele Ulićević, koja će izvesti numeru “Tamburalo momče uz tamburu”.