Risanski vremeplov

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. kolovoza 2020. - 18:31
Autor: 

Danas je započeta realizacija programa projekta „Risanski vremeplov“. Planirani program će trajati od 24. 8. do 6. 9. Cilj projekta je oživljavanje bogate povijesti Risna kroz više kulturnih sadržaja.

Program otvara slikarska radionica za djecu „Šareni osmijeh“, koju vodi akademska slikarica iz Risna, Bosiljka Bakočević. Radionica će trajati od 24 do 28.8., u terminu od 18.30 do 20 sati i realizirat će se na Trgu 21. novembar (Risanska pjaca). Posljednjeg dana radionice bit će upriličena i prezentacija radova sudionika na istom mjestu, u 19h. Radionicu je podržala Artica art shop. U utorak, 25. 8.,  u 20 h, na lokalitetu Rimski mozaici održat će se okrugli stol „Arheološki potencijali Risna". Sudjeluju arheolozi: mr .Vilma Kovačević, dr .Dejan Gazivoda, Bogdan Lompar. Moderatorica večeri je Jovana Lalošević, povjesničarka umjetnosti.

Realizatori programa su NVO Koltrina i MZ Risan. Program „Risanski vremeplov podržan je od strane Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti u okviru manifestacije „Bokeljski vremeplov“ 2020.