Roman Simović veleposlanik KotorArt – Don Brankovih dana muzike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. travnja 2017. - 8:59
Autor: 

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala KotorArt, promovirat će vrhunski umjetnici i internacionalno poznata imena, kao veleposlanici Festivala koji će istovremeno promovirati i Kotor kao svojevrsni umjetnički centar Crne Gore.

                                                                                                      Vrhunski violinista i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, Roman Simović prvi je veleposlanik KotorArt Don Brankovih dana muzike, i bit će angažiran i u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti.

 

"Od samog početka sam vjerovao u opstanak KotorArt-a. Najteže je početi nešto novo a kasnije opstati. A KotorArt ne samo da je to uspio već je izrastao u jako ozbiljan festival klasične muzike. Velika je čast biti dio ove divne priče i hvala vam!", priopćio je Simović.

 

Uz ostale veleposlanike, Simović će promovirati i KotorArt kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore, te sudjelovati u aktivnostima Festivala koje će na pravi način predstaviti imidž ove umjetničke manifestacije.

 

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Općine Kotor i UNESCO-a.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regiji. S preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetitelja u 2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.