Rotary Club Kotor – donacija Općoj bolnici u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. studenog 2020. - 12:22
Autor: 

Nastavljajući suradnju sa firmom 'PROFESIONAL MEDIC' d.o.o. čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović, članovi Rotary Cluba Kotor danas su donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 1.700,00 USD Općoj bolnici u Kotoru. Donirana oprema uključuje pulsni oksimetar 'tip finger', CPAP uređaj i maske za CPAP. Donaciju je u ime kotorske Opće bolnice primio direktor dr. Davor Kumburović zahvalivši se ovom prilikom donatorima i Rotary Clubu Kotor, koji su u vremenu složene epidemiološke situacije izazvane epidemijom koronavirusa Covid-19, još jednom nesebično izašli u susret svojim sugrađanima.

,,JZU Opšta bolnica Kotor ima izuzetnu privilegiju da, u teškim vremenima koja je nametnula pandemija koronavirusa kada svaka mala pomoć znači mnogo, ima prijatelje u Rotari Klubu Kotor, koji su prepoznali potrebe naše ustanove za nabavkom medicinske opreme. Rotari Klub Kotor je prepoznao važnost angažovanja članova kluba u pomoći našoj ustanovi. Obezbjeđenjem sredstava i nabavkom vrijedne medicinske opreme i aparata, u dva navrata za poslednjih petnaestak dana, Rotari Klub Kotor je omogućio veći nivo pružanja zdravstvenih usluga pacijentima Kotora, Tivta, Herceg Novog i dijela Budve. Kolektiv JZU Opšte bolnice Kotor i ja lično se zahvaljujemo Rotari klubu Kotor, koji su u trenutku kada  zdravstvena zaštita treba pomoć, našli načina i uložili maksimalan napor kako bi obezbijedili bolje uslove za liječenje naših pacijenata''- kazao je Kumburović.

,,U rotarijanskom duhu, osluškujući potrebe zajednice u vremenu velikih izazova, u saradnji sa našim sugrađanima Jovanom i Aleksandrom Roganovićem koji su još jednom potvrdili da humanost nema granica, Rotari Klub Kotor nastavlja sa humanitarnim akcijama usmjerenim ka lokalnoj zajednici i šire ''- poručuju iz Rotary Cluba Kotor.