“Saga o Boki” u Atriju ljetnikovca Buća

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. kolovoza 2015. - 9:18
Autor: 

Večeras po tradiciji, u okviru festivala Purgatorije, Modno-plesni klub Da Qui priređuje modnu večer,  koja ove godine nosi naziv “Saga o Boki”. Početak je u 21 sat, u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu.

Njegujući multimedijalni pristup modnih prezentacija, ovaj klub je osmislio susret likovne, glazbene i književne umjetnosti s dizajnom odjeće, ukazujući na njihovu bliskost.

U likovno-modnom performansu će se na jednoj sceni, predstaviti zajedno: novi radovi inspirirani Bokom kotorskom, slikara i vajara iz Nikšića, Jovana Karadžića Kadža; zatim modno viđenje atmosfere našeg zaljeva koje će svojom kolekcijom prikazati mlada, ali regionalno aktualna kreatorica Ivana Murišić, a poznate stihove i citate o Boki će govoriti dramski umjetnik, Miro Nikolić.

Koreografiju, scenarij i glazbu za “Sagu o Boki” je osmislio klub Da Qui, čiji manekeni i sudjeluju u ovom performansu.  Druženje sudionika i publike nastavit će se na koktelu u Atriju ljetnikovca Buća, uz glazbu na gitari Nikole Karadžića. Studio “Alfa ton Lekić” zadužen je za šminku i frizuru manekena, a suorganizator događaja  je Centar za kulturu Tivat.