Sergej Ćetković i Orkestar mladih talenata na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 07. svibnja 2019. - 9:43
Autor: 

Sergej Ćetković, jedan od najomiljenijih glazbenika u Crnoj Gori i regiji, nastupit će na KotorArt Don Brankovim danima muzike, udružen s orkestrom glazbenih škola „Vida Matjan“ iz Kotora i „Mokranjac“ iz Beograda.  Koncert pod nazivom „Sergej predstavlja Orkestar mladih talenata“ zakazan je za 31. 7. na Stadionu malih sportova na Benovu, u Kotoru, a sve dodatne informacije vezane za program kao i za pretprodaju ulaznica, mogu se naći na www.kotorart.me

KotorArt Don Brankovi dani muzike već godinama organiziraju koncerte koji su postali prepoznatljivi po interesantnom zvučnom preplitanju popularne i umjetničke glazbe. Bit će to izvanredna prilika da se sluša malo drugačija verzija Sergejevih pjesama, koje će on pjevati pred publikom u pratnji benda i orkestra. Na koncertu će, pored Sergeja, s Orkestrom mladih talenata nastupiti i dvojica izuzetnih mladih glazbenika, oboista Filip Bosiljčić iz Beograda i harmonikaš Boško Tujković iz Kotora. Jedan od važnih ciljeva ovakve suradnje upravo je usmjeren na učenike koji će se, družeći se i radeći na zajedničkim probama, učiti po prvi put o svemu što jedan kompleksan orkestarski projekt podrazumijeva na putu do svoje realizacije na sceni.

„Spajajući učenike dvije muzičke škole, iz Kotora i Beograda, sa izuzetnim gospodinom i izvođačem kakav  je Sergej Ćetković, pružamo djeci priliku da se upoznaju, druže, steknu iskustvo sviranja sjajnih aranžmana na sceni gdje će se prožimati umjetnička i popularna muzika. Publici pružamo jedinstven koncert Sergejevih hitova uz pratnju mladih nada i zvuke gudačkog orkestra koji će značiti i popularizaciju klasične muzike kod šireg auditorijuma kroz djela orkestarskog repertoara koji će se to veče  čuti“  – istakli su iz PR službe Festivala.

U okviru Coca-Cola Stage-a, Festival pruža priliku publici da čuje popularnije glazbene zvuke, pritom vodeći računa da se zadrži visoka razina umjetničkog izraza. Tako su već u okviru serijala programa Coca-Cola Stage nastupala neka od najznačajnijih imena popularne glazbe bivše Jugoslavije, od Arsena Dedića i Josipe Lisac do Amire Medunjanin, a u Kotoru su prvi put zajedno nastupili sjajni džez glazbenici – pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić i, njima umjetnički i familijarno bliski vokali, Gabi Novak i Bisera Veletanlić.