Škola roditeljstva u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. svibnja 2016. - 11:22
Autor: 

Dana 15. svibnja diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan obitelji, kojeg je ustanovila Generalna skupština UN – a još 1993. godine  kako bi ohrabrila zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem obitelji kao osnovne jedinice.

Na ovaj dan podsjeća NVU „Centar za savjetovanje i lični razvoj" Tivat,  koje će krajem svibnja organizirati prvu Školu roditeljstva u Tivtu.

„Činjenica je da se porodični sistem stalno mijenja, i da se čak  porodica od prije dvadeset godina mnogo razlikuje od savremene. Ranije su porodice bile bliskije, manje je bilo razvoda, vršnjačko nasilje je bilo rijetkost, nije bilo bolesti zavisnosti od psihoaktivnih supstanci, droge nijesu bile lako dostupne djeci, djeca nijesu bila izložena nepriličnim sadržajima sa televizije i interneta. Svi ovi fakori utiču da se savremeni roditelj suočava sa brojnim izazovima u podizanju i vaspitavanju  svog djeteta. Na drugoj strani, u pomažućim profesijama došlo se do mnogo važnih saznanja kada je u pitanju odnos roditelj-dijete.Iz tog razloga koncipiran je Program Škole roditeljstva, a pored stručnih izvora, oslanja se na iskustva autorki, kao i na psihoterapijskom modalitetu transakciona analiza“.

Program je namijenjen svim roditeljima, kao i budućim roditeljima, kako bi se poboljšala kvaliteta komunikacije u obiteljskom životu.

Sprovode ga specijalni pedagog Adrijana Barović i magistar socijalnog rada i socijalne politike Željka Stevović.

Radionice će se održati 27. 28. i 29. svibnja, u Tivtu, u  prostorijama Vrtića “Bambi”.

Projekt podržava Općina Tivat  i sudjelovanje je besplatno.