Snažna i nedvojbena potpora

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. lipnja 2019. - 11:51
Autor: 

U okviru LXI. konferencije COSAC, koja se od 23. do 25. lipnja održava u Bukureštu, zastupnik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, koji sudjeluje u svojstvu zamjenika predsjednika Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore, imao je niz značajnih razgovora. 

On se susreo s delegacijom Hrvatskog sabora na čelu s Domagojem Hajdukovićem, a koju čine još Marin Skibola, Dragica Vranješ i Franjo Lucić. U otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u Crnoj Gori i Republici Hrvatskoj, uz neskriveno zadovoljstvo zbog kvalitetnih odnosa dviju zemalja. Vuksanović je zahvalio na snažnoj potpori, koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima u Crnoj Gori i samoj Crnoj Gori u procesu europskih integracija. Hrvatski zastupnici, koji dolaze iz različitih stranaka, potvrdili su da će to biti opredjeljenje i u budućem razdoblju, pri čemu su iskazali poseban interes za produbljivanjem, već postojeće, dobre suradnje. Očekuje se posjet delegacije Hrvatskog sabora Crnoj Gori nakon ljetne stanke.

Vuksanović je imao sadržajan razgovor i s Gordanom Čomić, zastupnicom Demokratske stranke i potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije. Ona je govorila o trenutnoj situaciji u njezinoj zemlji, s osvrtom na uzročnike problema, u prošlosti koji se manifestiraju na socijalnom i političkom polju. Zastupnica Čomić je pohvalila državnu politiku Crne Gore, koja je u kontinuitetu konstruktivna.