„Snažno i složno idemo u budućnost“!

Time to read
2 minutes
Read so far

Nedjelja, 06. rujna 2015. - 9:46
Autor: 

U prepunoj dvorani hotela „Mimoza“ u Tivtu jučer je proslavljen dan jedine hrvatske stranke u Crnoj Gori – Hrvatske građanske inicijative. Uvaženi članovi i simpatizeri Stranke okupili su se u velikom broju kako bi obilježili još jednu uspješnu godinu koja je za njima.

Predsjednica Hrvatske građanke inicijative gospođa Marija Vučinović naglasila je da je Hrvatska građanska inicijativa postala prepoznatljiva kako u crnogorskom tako i u hrvatskom društvu, te da njezina aktivnost ne jenjava tijekom cijele godine: „Ovo je doba godine kada već tradicionalno obilježavamo Dan stranke i okupljamo se kako bi sumirali naše rezultate u prethodnoj godini. Kada se osvrnemo na protekli period vidimo da je Hrvatska građanska inicijativa u svom trajanju ostvarila impozantne rezultate vidljive u našem društvu. Svojim radom stvorili smo imidž prepoznatljive stranke, koja se već odavno izdigla iznad lokalne razine i postala prepoznatljiva kako u Crnoj Gori tako i u Hrvatskoj, pa i šire. Svi smo još pod intenzivnim dojmom nedavne posjete sadašnje predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović našoj zajednici u Donjoj Lastvi, koja je u kratkom vremenskom razdoblju od svega nekoliko mjeseci bila kod nas u dva navrata i ukazala nam potporu. Također je i predsjednik Sabora, gospodin Josip Leko,  posjetio našu zajednicu, od kojeg smo također dobili apsolutnu potporu u našem djelovanju. Sa zadovoljstvom mogu istaći naše, ne samo dobre, već i prijateljske relacije s crnogorskom intelektualnom elitom. Zajedno dajemo svoj doprinos u izgrađivanju crnogorskog društva i svega onoga što je bitno za crnogorski etnikum, a istodobno njegujući i svoj nacionalni identitet. Za nas kao političku stranku ne postoji predizborna kampanja, jer mi smo aktivni tijekom cjelokupnog četverogodišnjeg mandata. Uz brojne kulturne manifestacije koje smo organizirali, također smo bili aktivni na svim važnim društvenim poljima. Tako smo ostali dosljedni u odlukama da i dalje iz naših sredstava stipendiramo i pomažemo određeni broj učenika i studenata, kao i ljude koji su u potrebi. Ono što je najbitnije je da vi prepoznajete Hrvatsku građansku inicijativu kao svoju opciju i to nam je najveće priznanje koje smo stekli predanim radom i mudrim donošenjem odluka. Iza nas su djela koja najbolje govore o nama. Sudjelovali smo u važnim projektima na korist, ne samo hrvatske zajednice, već i svih građana Crne Gore, jer u našim redovima imamo kvalitetne ljude koji ostvaruju izvanredne i prepoznatljive rezultate u svom radu. Sve ovo nismo sami ostvarili nego zahvaljujući vama i vašoj potpori. Vi ste značajni i aktivni sudionici svih naših impresivnih ostvarenja. Sigurna sam da ćemo i nadalje zajedno raditi na boljitku hrvatskog naroda u Crnoj Gori čiji smo legitimni predstavnici, kao i na prosperitetu crnogorskog društva. Pred nama su važni događaji, i ove i naredne godine. Bit će to događaji koji će nas učvrstiti i homogenizirat; iz kojih ćemo izaći još jači i bolji. Naše zajedništvo najbolja je garancija za naše nove uspjehe i zato i snažno i složno idemo u budućnost“!

Nakon uvodne riječi, gosti su imali priliku uživati u poznatim zvucima klape „Veterani vazda mladi“. U ime „Veterana vazda mladih“ menadžer Klape, Dolfi Vučinović, dodijelio je zahvalnicu Hrvatskoj građanskoj inicijativi za doprinos, rad i suradnju. Predsjednica Vučinović je istakla kako će i dalje pomagati svima kojima je potrebna pomoć, u skladu sa svojim mogućnostima. Pored klape „Veterani vazda mladi“ goste je zabavljao i lokalni bend „Redicool trio“.

Veliki broj mladih ljudi, koji su sinoć sudjelovali u obilježavanju Stranke, jedan su od dokaza da je popularnost Hrvatske građanske inicijative još uvijek na zavidnom stupnju, te da se broj njezinih članova iz godine u godinu povećava, kao i to da ljudi prepoznaju i cijene njezin neprestani rad i trud što joj je najbolji poticaj da bude još čvršća i još jača i da još sigurnijim koracima ide dalje.

Proslavi su, između ostali, nazočili: veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivana Sutlić Perić, konzul Republike Hrvatske u Kotoru Hrvoje Vuković, predstavnici Hrvatskog građanskog društva, predstavnici Zajednice Hrvata i prijatelja iz Podgorice, kao i mnogi drugi.