"Veterani – Vazda mladi" za primjer

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 17. travnja 2015. - 12:13
Autor: 

Povodom Dana planete Zemlje, koji se svake godine obilježava 22. travnja, brojne akcije su u tijeku, te su se jednoj od akcija odazvali i članovi klape „Veterani – Vazda mladi“. Predstavnik klape Adolf Vučinović za naš Radio je izjavio:

„Ja sam predstavnik klape Veterani - Vazda mladi i mi učestvujemo u ovoj akciji povodom Dana planete Zemlje. Čistimo da nam bude bolje. Mi smo učestvovali aktivno već nekoliko godina i ove godine smo bili na konkursu Morskog dobra i dobili smo izvjesna sredstva, tako da smo danas organizovali akciju od Veriga do Lepetana. U akciji smo skupili oko deset vreća smeća. Mogu vam reći da je akcija uspjela i da je prosto za ne povjerovat koliko smo toga skupili. I sutra ćemo učestvovati u akciji, a iduće sedmice ćemo napraviti još nekoliko poduhvata, jer ćemo dobiti i bager da turisti koji dođu u našu zemlju i naši građani imaju lijepe, uređene plaže, onoliko koliko mi možemo doprinijeti“.

Nadamo se da će građani prepoznati trud svih onih koji sudjeluju u akcijama te da će to i ostale potaknuti da više pažnje posvete zaštiti okoliša i očuvanju svega onoga što nam je priroda dala.