Subota, nedjelja i ponedjeljak dani žalosti u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 12. kolovoza 2022. - 23:00
Autor: 

Vlada Crne Gore je na večerašnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku da, povodom stradanja građana i građanki Prijestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote, proglasi trodnevnu žalost.

U skladu sa Odlukom Vlade, kako je saopšteno, dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022.

“Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova”, kazali su iz Vlade.

U skladu sa Odlukom, kako se navodi, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.

Elektronski i drugi mediji, kako dodaju iz Vlade, dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

Izvor: Antena M