Susret Dubrovčana s Hrvatima Boke

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. svibnja 2019. - 12:32
Autor: 

Učenici Dubrovačke privatne gimnazije su sa svojim profesorima posjetili Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Radio Dux. Predsjednik HNV-a je gostima približio rad Vijeća i aktivnosti hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori. 

Povod posjeta je večerašnja premijera kazališne predstave „Bokeško-dubrovački splet“, koja će biti izvedena u Kotoru, s početkom u 20 sati.

Ravnatelj Gimnazije Tomislav Franušić je za Radio Dux istakao zadovoljstvo suradnjom s Hrvatima iz Boke. „U sklopu škole imamo jednu aktivnost koja se zove Očuvajmo govor Dubrovnika i kroz cijelo to vrijeme naše kratke desetogodišnje povijesti, mi smo imali raznorazne terenske nastave, tako da smo došli i u kontakt s predstavnicima Hrvata iz Boke i već smo u nekoliko navrata imali izuzetno dobru suradnju“, istakao je Franušić.

Mladi glumac iz Dubrovnika Jakov Vukšić je pozvao sve zainteresirane da ih dođu večeras vidjeti u Kotoru. Pero Moretić, predsjednik Udruge Dubrovački primorski svatovi izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Boku, premda su sudjelovali i na manifestaciji „Žućenica fest“ jednom prigodom te je ovo još jedna lijepa prilika za suradnju i druženje.