Susret s poznatim hrvatskim redateljem Vinkom Brešanom

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. lipnja 2017. - 10:43
Autor: 

Sinoć je u Podgorici održan koktel povodom otvorenja današnjeg "Džada film festa 2017.", a domaćin je bio redatelj Vinko Brešan iz Zagreba. Pozvani su bili i predstavnici hrvatske nacionalne manjine iz Crne Gore, Zvonimir Deković ispred Hrvatskog nacionalnog vijeća, poslanik HGI u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, kao i Marija Vučinović, ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica Hrvatske građanske inicijative. Skupu je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, kao i Jerko Ljubičić.

"Džada film fest" danas će u Ulici Svetozara Markovića otvoriti Brešanova komedija iz 1996. "Kako je počeo rat na mom otoku", koji je dobio pet nagrada i u to je vrijeme bio veliki hit u Hrvatskoj.  Od 19 sati za miks-pultom naći će se DJ Fame, a od 21 sat zapjevat će klapa ,,Alata” i klapa ,,Assa voce”.


Drugog dana festivala, 6. lipnja, u Ulici Moskovskoj, bit će predstavljena Njemačka kroz nagrađivani film ,,Životi drugih” Florijana Henkela fon Donersmarka. Od 19 sati glazbu će puštati DJ Fame, dok će biti prikazani grafiti Berlinskog zida.


Trećeg dana festivala, 7. lipnja, u Ulici 27. marta, Velika Britanija bit će predstavljena prvim dijelom ,,Trainspotting”-a režisera Danija Bojla. Od 19 sati glazbu će puštati DJ Shar, a od 20.30 sati zasvirat će ,,Nighthawk”.


Četvrti dan, 8. lipnja, obilježit će Španjolska na Bulevaru Veljka Vlahovića, na Starom aerodromu. Od 19 sati glazbu će puštati DJ Shar, od 20.30 sati zaplesat će članovi PŠ ,,Sonrisa”, a sve to uz zvuke flamenka Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića. Film je Almodovarov ,,Kika”.


Peti dan, 9.lipnja, protječe u predstavljanju Francuske na Čelebić platou, uz glazbu koju će puštati DJ Mill (19 h), nastup Tijane i Miroslava Ilića, uz potporu PŠ ,,Tango i tačka” (20.30 h) i Žoneov film ,,Čudesna sudbina Ameli Pulen”.


Šesti dan, 10. lipnja, u Ulici Velimira Terzića, u Bloku pet, SAD će biti predstavljena Džarmušovim ostvarenjem ,,Noć na zemlji”. Od 19 sati glazbu pušta DJ Mill, a od 20.30 sati ulicom će se pronijeti zvuci ,,Enes Tahirović trija”.
Završnog dana, 11. lipnja, Festival zatvara talijanski film Federika Felinija ,,Amarcord” na Trgu nezavisnosti. Od 19 sati glazbu će pustati DJ Fame, u 20.30 bit će dodjela nagrada natječaja glavnog sponzora.