Susret veleposlanika Države Palestine s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. kolovoza 2017. - 8:45
Autor: 

Veleposlanik Države Palestine u Crnoj Gori, njegova ekselencija Rabii AlHantouli posjetio je prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje se susreo s predsjednikom Vijeća Zvonimirom Dekovićem, ministricom u Vladi Crne Gore i predsjednicom Hrvatske građanske inicijative Marijom Vučinović, kao i Adrijanom Vuksanovićem, poslanikom HGI-ja u Skupštini Crne Gore.

Razgovaralo se o položaju Hrvata u Crnoj Gori i njihovom političkom djelovanju, kao i o njihovom doprinosu crnogorskom euroatlantskom putu.

Veleposlanik je informirao sugovornike o situaciji u njegovoj domovini i o svakodnevnim teškoćama kroz koje prolazi palestinski narod usljed izraelske okupacije, kao i o hitnosti potrebe za intervencijom međunarodne zajednice kako bi se postigao pravedan i trajan mir zasnovan na međunarodnim rezolucijama. Istakao je interes za intenziviranje odnosa sa svim političkim subjektima na političkoj sceni Crne Gore. Obje strane su složile da će raditi na razvoju već uspostavljenih prijateljskih odnosa.