Sve je spremno za “feštu nad feštama “

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. kolovoza 2015. - 16:18
Autor: 

Na današnjoj konferenciji za novinare u Centru za kulturu - Kotor, predstavljen je scenarij dobro poznatog kotorskog spektakla na vodi.

U subotu, 22. kolovoza, s početkom u 21 sat u akvatoriju kotorskog zaljeva, posjetitelji će imati priliku vidjeti 39 dekoriranih barki. Predsjednik stručne komisije Slobodan Vičević istakao je da se ove godine težilo ka podizanju nivoa kvalitete dekoriranih barki, te su prilikom odabira postavljeni visoki kriteriji, te je od 54 ukupno prijavljenih barki na natječaju odabrano je 39 koje će uz osam vučnih brodova uljepšati kotorski zaliv te večeri. Osim dekoriranih barki u povorci će sudjelovati i jedriličari JK Lahor iz Kotora. Stručni  žiri u sastavu:  kapetan Slavko Ivanović, doajen kotorskih tradicionalnih fešti, prof.dr. Milenko Pasinović i dizajnerka Radmila Zablacki Radulović odabrat će najljepše ukrašene barke i podijeliti novčane nagrade čiji je fond za ovu godinu 4.000 eura.

Direktor Centra  i član organizacijskog odbora Bokeljske noći Miloš Dževerdanović kazao je da je ukupan budžet osiguran za ovogodišnju feštu 45.000 eura, od čega je Općina Kotor osigurala 10.000 eura, TO Kotor 25.000 eura, dok su ostatak osigurali partneri i sponzori. Luka Kotor je generalni sponsor sa 5.000 eura. Glavna bina, osvjetljenje i ozvučenje koštaju 9.000 eura. Nakon tradicionalna tri đira barki, novina ovogodišnje Bokeljske noći je glazbeni vatromet u trajanju od 8-10 minuta, kojeg će pratiti 2 glazbene podloge od koje je jedna dobro poznata numera “Bokeljska noć” autorice Maje Perfiljeve, koja će dogodine proslaviti 50 godina od svoga nastanka. Na rivi će biti vezana Vodena kočija odakle će uzvanice pratiti đir barki, a među gostima će ove godine biti i predstavnici kotorskog grada pobratima – Trogira.

Nakon spektakla na vodi, na glavnoj rivi će biti upriličen dvosatni koncert hrvatske zvijezde Zlatka Pejakovića, koji će zasigurno napraviti štimung kakav priliči kotorskim feštama.

Direktor TO Kotor i također član organizacijskog odbora Mirza Krcić, istakao je da je registriranih posjetitelja za ovu noć oko 7.800 a da se očekuje više hiljada posjetitelja koji će organiziranim prevozima doći iz raznih krajeva Crne Gore.

Pješačka zona do svetionika bit će otvorena za posjetitelje, a kroz program i simboliku koju ova fešta nosi sa sobom vodit će vas novinari Skala radija, Dubravka Jovanović i Branislav Knezović.