Sve spremno za premijeru „Hasanaginice“

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 14. srpnja 2015. - 13:22
Autor: 

Danas je u galerijskom prostoru ljetnikovca Buća u Tivtu održana press konferencija povodom 14. po redu produkcije Centra za kulturu Tivat - predstave „Hasanaginica“, koja će premijerno biti odigrana u srijedu, 15. srpnja, u 21,30 sati u Atriju ljetnikovca Buća.

U  ime Centra za kulturu Tivat nazočne je pozdravio direktor Centra, Vojislav Vojo Kaluđerović.

Redatelj predstave Jagoš Marković naglasio je kako mu je ovo jedan od ljepših projekata u karijeri: „Što se tiče samog dijela, što se tiče razloga, što se tiče motivacije, Hasanaginica je DNK našeg bola, naše tuge i naših ljubavi, i ipak velike ljepote koja postoji i u tom dijelu, i u nama i u toj našoj predstavi“.

Glumica Kristina Stevović, koja u predstavi glumi lik Hasanaginice je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što igra u ovoj predstavi i da jedva čeka da sve to podijeli s publikom.

„Nadam se da će biti sluha i pameti da ova predstava da ova predstava obiđe svet, jer ovo je ponos svetskog pozorišta“, izjavila je glumica Radmila Živković koja tumači lik Hasanagine majke, i istakla kako je pravo zadovoljstvo raditi sa redateljem kao što je Jagoš Marković.

Glumica Anita Mančić rekla je kako je veoma zahtjevno igrati u predstavi koja je rađena po djelima Ljubomira Simovića, ali da joj to pričinjava veliko zadovoljstvo, te da je igrati ulogu majke Pintorovića bilo jedno sasvim novo iskustvo, drukčije od prethodnih uloga.

Press konferenciji su nazočili i ostali glumci koji su istakli kako su zahvalni što su bili dio ovog projekta, te da su uvjereni kako će publika uživati.

Pokrovitelj predstave je Općina Tivat, a sponzori su Ministarstvo kulture i HTP „Mimoza“ Tivat.