„Hasanaginica“ impresionirala brojne gledatelje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. srpnja 2015. - 9:43
Autor: 

Sinoć je u Atriju ljetnikovca Buća  u Tivtu  odigrana pretpremijera predstave „Hasanaginica“, u režiji Jagoša Markovića, a po tekstu Ljubomira Simovića. Mlada i talentirana glumica Kristina Stevović glumeći lik Hasanaginice dokazala je svojom izvedbom da je dorasla zadatku koji je izuzetno zahtjevan znajući da od ove predstave gledatelji očekuju mnogo. Branimir Popović glumeći Hasanagu  opravdao je povjerenje koje mu se daje izvodeći glavne likove u većini kazališnih predstava. U predstavi igraju i Radmila Živković, Aleksandar Srećković Kubara , Anita Mančić, Nebojša Kundačina, Emir Ćatović, Miloš Pejović. Momčilo Otašević, Stefan Kapičić. Predstava je rađena u produkciji Centra za kulturu, a ambijent Atrija ljetnikovca Buća pridonio je da brojni gledatelji još intenzivnije dožive priču koja stoljećima ne jenjava svojim stihovima. Priču, koja je dokaz da nešto što je književno vrijedno odolijeva vremenu.

Stid koji sprječava Hasanaginicu da posjeti bolesnog muža uvjetovan  patrijarhalnim načinom života je tema koja će javnost i ljubitelje književnosti  uvijek zanimati, a kazališne izvedbe generacijama koje dolaze dodatno približiti. Kostimografija glumaca je bila krajnje prilagođena vremenskom razdoblju te se moglo vidjeti da se prilikom ovog projekta mislilo apsolutno o svemu.

Nove izvedbe predstava za sve one koji nisu bili u prilici da nazoče očekuju nas: 15., 16., 30. i 31. srpnja, a u kolovozu 23. i 24., kada su planirane dvije posljednje izvedbe.