Svečano otvoreno prvo igralište u okviru akcije „Igrališta djeci“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. srpnja 2018. - 10:54
Autor: 

Svečano otvaranje prvog u nizu dječjih igrališta u Bokeškoj ulici na Seljanovu održano je danas uz brojne posjetitelje, kao i ovlašteno lice potpredsjednika za vršenje funkcije predsjednika Općine doc. dr. Siniša Kusovac, predsjednik Skupštine općine Tivat Ivan Novosel, načelnik Direkcije za sportsku infrastrukturu u Ministarstvu sporta Vladimir Vojvodić, direktori javnih poduzeća i ustanova, odbornici lokalnog parlamenta, kao i predstavnici organa lokalne uprave. Pročitano je pozdravno pismo generalnog direktora Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Gorana Kuševije.

„Ovo sportsko igralište i naredna sportska igrališta, koja trebaju da budu sagrađena ili rekonstruisana, jesu igrališta koja treba da budu prevashodno za djecu. Djeco, ovo je namijenjeno vama, za vašu budućnost, koja treba da bude protkana igrom, srećom i razonodom, odnosno za zdrav i uspješan razvoj“, kazao je Siniša Kusovac.

Igralište je otvoreno u okviru akcije „Igrališta djeci“, koju je pokrenuo Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Općine  Tivat i Ministarstvo rada i socijalnog staranja. U suradnji sa JU Centar “Ljubović”, osiguran  je mobilijar, a materijal za radove i mehanizaciju osigurala su lokalna poduzeća.

Na humanitarnoj večeri brenda luksuznog nakita Misahara, koja  je održana u Hotelu Regent, prikupljeno je preko 10.000€ - Lepa Roskop ispred brenda Misahara, umjetnik Kfir Moyal i dizajnerICA Lepa Danojević prodali su autorski nakit, umjetnine i glamurozne haljine koje kreiraju, kako bi pomogli renoviranje igrališta u Tivtu. „Sigurno i kreativno okruženje za djecu je naš primarni cilj. Sinergija sa mojim prijateljima i poslovnim partnerima iznjedrila je ovaj projekat na najbolji način. Vjerujem da će se u narednim danima ova cifra još povećati, jer je još puno naših klijenata koji žele da kupovinom podrže ovaj projekat“, istakla je dizajnerica  i osnivačica  brenda Misahara, Lepa Galeb. „Zadovoljstvo je podržati ovu humanu inicijativu – kao umjetnik rado ću ustupiti neku od svojih umjetnina za podršku crnogorskoj djeci, i njihovu bolju svakodnevicu“, dodao je umjetnik Kfir Moyal. „Privilegija je pomagati drugima, posebno djeci. Iskreno se zahvaljujem svim divnim ljudima koji su prisustvovali sjajnom događaju2, istakla je beogradska dizajnerica Lepa Danojević, ispred svog brenda Lepa Couture.