Sveti Nikola darivao mališane – Katedrala sva od osmijeha i pjesme

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 06. prosinca 2016. - 21:48
Autor: 

Priprava za Božić – adventsko vrijeme, donosi nam jedan vrlo drag blagdan, naročito svetkovan u kotorskoj katedrali svetoga Tripuna. Sveti Nikola, zaštitnik pomoraca, ribara i djece okupio je mnogobrojne štovatelje, među kojima su se osmijehom i vedrinom isticala djeca, iščekujući tradicionalni susret sa Svetim Nikolom.

Svetu Misu predvodio je don Ivo Ćorić, a dječji zbor Katedrale koji čini oko 60 vjeroučenika, i tridesetak svirača Mandolinskog orkestra „Tripo Tomas“ uzveličali su večerašnju proslavu. Nekoliko vjeroučenika je spremilo i prigodne recitacije, a najveće oduševljenje je svakako procesija Svetoga Nikole sa malenim anđelima u pratnji.

Kotorski župnik don Anton Belan uputio je pozdrave svima prisutnima, a sveti Nikola je nakon kratkog razgovora s mališanima podijelio dvije stotine i pedeset slatkih paketića.

Sliku Svetoga Nikole koja se čuva na njegovome oltaru čuvali su pripadnici Bokeljske mornarice. Svetoj Misi nazočili su i predstavnici Udruženja kapetana i strojara i Pomorskog muzeja Crne Gore.

O predanom radu vjeroučiteljice sestre Dragice Kuštre i župnika don Antona Belana govori i broj djece koja rado sudjeluju u svim proslavama i iskazuju nemjerljiv talent, a kojih je iz godine u godinu sve više u redovima drevne Katedrale. Radost ovog blagdana pogledajte u foto galeriji.