Svjetski dan poezije u Kotoru u znaku natjecanja u recitiranju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. ožujka 2019. - 11:33
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica, povodom Svjetskog dana poezije, 21. 3., s početkom u 13 sati u Kinu „Boka“ organiziraju  Općinsko natjecanje u recitiranju za osnovne i srednje škole.

Natjecanje će se odvijati u tri kategorije: I. kategorija – učenici osnovnih škola od prvog do petog razreda, II. kategorija – učenici osnovnih škola od šestog do devetog razreda i III . kategorija – učenici srednjih škola.

Unesco je 1999. godine 21. 3.,  proglasio za Svjetski dan poezije ističući da „svrha proglašenja Svjetskog dana poezije jeste doprinos promociji čitanja, pisanja, objavljivanja i učenja poezije u čitavom svijetu, kao i podsticanje nacionalnih, regionalnih i internacionalnih poetskih pokreta.“ Gradska biblioteka i čitaonica Kotor pridružuje se obilježavanju ovog značajnog datuma potaknuti željom da se pruži mogućnost mladim sugrađanima da pokažu talenat prema lijepom kazivanju poezije, da njeguju ljubav prema poeziji i razvijaju na pravi način odnos prema umjetnosti i kulturi.