"Ti si radost u žalosti, ti si jakost u slabosti"

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. rujna 2015. - 11:51
Autor: 

Jučer je u Bogorodičinom hramu na Prčanju tradicionalno proslavljen blagdan Male Gospe, odnosno Dan rođenja Blažene Djevice Marije.
Svečanu svetu Misu predvodio je don Milidrag Janjić, koji je u svojoj propovijedi istakao značaj vjere u Djevicu Mariju, "majku Božju, kraljicu neba i zemlje, anđela i ljudi, su otkupiteljicu, zagovornicu i djeliteljicu svake milosti".

 

"Marijin rođendan poruka je o vrijednosti ljudskoga života, o važnosti supružničkog darivanja iz kojeg se rađa potomstvo, te roditeljskoga odgoja i primjera.

Danas mnoge obitelji zaboravljaju svoje kršćansko dostojanstvo, previše toga vrti se oko novca i materijalnih uvjeta života. Što je više novca i boljih uvjeta života, to je manje radosnoga dječjega smijeha u obitelji. Kakvo je stanje u našim obiteljima, u našoj župi, i biskupiji, pitamo se?", istakao je don Milidrag u svojoj nadahnutoj propovijedi.

U nastavku svoga obraćanja brojnim vjernicima, don Milidrag je želio pojasniti važnost poštivanja Majke Božje i ugledanja na njen kršćanski život i vjeru u Boga.

"I sami Svemogući  Bog veseli se času rođenja Blažene Djevice Marije, zajedno s anđelima i ljudima. Dok se veseli nebo i zemlja, stvorovi i stvoritelj, dajmo i mi oduška svome veselju sjećajući se rođenja naše nebeske Majke. Zajedno s anđelima u velikom poštovanju približimo se u duhu svoje vjere i s velikim veseljem slavimo Njezin dolazak na našu zemlju".

 

Nakon svete Mise i procesije, vjernici su nastavili druženje pred najljepšu baroknu građevinu u Crnoj Gori.