TO Tivat kroz niz aktivnosti obilježava Svjetski dan turizma

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 30. rujna 2022. - 10:48
Autor: 

Turistička organizacija Tivat će povodom Svjetskog dana turizma, u utorak, 4.10., obilježiti niz aktivnosti u Gornjoj Lastvi.  Tema Svjetskog dana turizma je “Rethinking Tourism”.

„Kako je oporavak sektora turizma u toku, Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) želi da istakne priliku da razmislimo o tome kako se bavimo turizmom. To znači stavljanje ljudi i planete na prvo mjesto i okupljanje svih, od Vlada i preduzeća do lokalnih zajednica, oko zajedničke vizije za održiviji, inkluzivniji i otporniji sektor. Turistička organizacija Tivat je prva destinacija u Crnoj Gori koja je pristupila programu Green Destinations, a selo Gornja Lastva je prethodne godine ušlo u Program unapređenja prve inicijative UNWTO ,,Najljepša turistička sela”. Imajući u vidu naše napore na daljem monitoringu i razvoju održivijeg turističkog sektora, kao i cilj da razvijamo zaleđe i selo Gornju Lastvu kao odličan potencijal za turizam, ove godine proslavu Svjetskog dana turizma organizujemo u selu i to kroz niz aktivnosti u saradnji sa lokalnom zajednicom:

 9:30h - Polazak organizovanim prevozom iz Tivta prema Gornjoj Lastvi (polazak je predviđen sa stare autobuske stanice)

10:00h - Otvaranje izložbe radova učenika Osnovne škole ,, Drago Milović“ na temu ,,Gornja Lastva, najljepše turističko selo“ uz Duo Flauta i Violina u izvođenju Brune Matijević i Nevile Klakor

11:00h- Edukativna šetnja selom Gornja Lastva za turiste i sugrađane

12:00h- Gastro užitak uz degustaciju tradicionalnih jela

Pozivamo sve turiste i sugrađane da zajedno proslavimo Svjetski dan turizma“ – priopćavaju iz TO Tivat.