TO Tivat na Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO u Zagrebu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 26. ožujka 2023. - 9:35
Autor: 

Turistička organizacija Tivat predstavlja turističku ponudu na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji se održava od 24.3. do 26. 3., u Areni Zagreb.

Nositelj  aktivnosti ove godine je Turistička organizacija Podgorice, a na sajmu su prisutni također i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, kao Turističke organizacije Tivta, Bara, Herceg Novog i predstavnici turističke privrede.

Imajući u vidu značaj ovog tržišta, uspostavljanje direktne avio linije s gradom Zagrebom iz Podgorice te činjenicu da su turisti iz regiona tradicionalno najbrojniji, nastup Tivta na ovom sajmu smatramo izuzetno značajnim. Tome u prilog ide i činjenica da bilježimo povećanje u broju noćenja kada je u pitanju Hrvatsko tržište. Tijekom prethodne godine registrirano je oko 3000 dolazaka turista s ovog tržišta i ostvareno preko 26. 000 noćenja, što je 22 % više u odnosu na prethodnu godinu.

Turistička organizacija Tivat predstavila je ponudu grada mnogobrojnim posjetiocima sajma,  koji su imali priliku upoznati se s dešavanjima u Tivtu, kao i cjenovnom ponudom za 2023. godinu.
Na štandu Crne Gore bili su prisutni i predstavnici medija i privrede, a štand je posjetio i otpravnik poslova Veleposlanstva Crne Gore u Hrvatskoj g-din Damir Grbović,  s kojim se razgovaralo o pripremi predstojeće sezone i potencijalnom suradnjom s hrvatskim tržištem.

U okviru crnogorskog štanda organizirana je i nagradna igra, gdje su nagrade za Tivat osigurali hotel Astoria i apartmani Sea point.

Pažnju posjetitelja privukao je i nastup poznatog crnogorskog glumca, Momčila Otaševića, koji je na zanimljiv način predstavio ljepote naše zemlje.

PLACE2GO je najveći turistički sajam u Hrvatskoj i izlagačima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način predstave sebe, svoje proizvode i usluge. Do sada je na sajmu nastupilo preko 700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.