TO Tivat – tivat.webcam i donacija Muzičkoj školi Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. siječnja 2020. - 11:00
Autor: 

Turistička organizacija Tivat će u sklopu zajedničkog projekta s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i kompanijom WebGarden Group iz Mađarske, kao i uz pomoć tehničke podrške Digital Solutions Montenegro kompanije iz Tivta, postaviti četiri kamere koje predstavljaju svojevrstan dar turističkoj organizaciji Tivat od strane gore spomenutih.

U pitanju je novi budući projekat TO Tivat, a to je Tivat.Webcam platforma. Spomenuti video stream s kamerama će biti dostupan online 24/7 na oficijelnom web portalu Turističke organizacije Tivat - www.tivat.travel.

„Pozicije kamera će biti postavljene na najvišim tačkama okolnih objekata, prikazujući snimak najfrekventnijeg dijela tivatske obale – Rivu Pine, uključujući i pojas do hotela Palma, obuhvatajući na taj način cjelokupnu lokaciju bez mogućnosti prepoznavanja lica prolaznika ili povrijede privatnosti osoba koje se nalaze na snimku. Turistička organizacija Tivat se uključila u ovaj projekat, isključivo prepoznajući potrebe današnjeg modernog turiste, koji se sve više opredjeljuje za izbor destinacije, između ostalog, upravo posjećujući ovakve i slične modele dostupnih sadržaja prilikom pretraživanja. Od strane TO Tivat zahtjev za priključivanje ovom projektu je proslijeđen i Aerodromu Tivat, što bi bila dodatna atrakcija za sve posjetitelje sajta i platforme, jer bi ta kamera prikazivala svako slijetanje i uzlijetanje aviona na tivatskom aerodromu“ – stoji u priopćenju.

JU Muzička škola Tivat -  osiguravanje instrumenata

Turistička organizacija Tivat je na vlastitu inicijativu kontaktirala JU „Muzička škola“ Tivat za dostavljanje zahtjeva u dijelu najneophodnijih instrumenata za dalji rad, te isti procesuirala NVO „PAM“ u dijelu njihovog najbržeg realizacije.

Na osnovu navedenog, Javnoj ustanovi „Muzička škola“ Tivat će se u narednom periodu osigurati tri tražena instrumenta iz zahtjeva: truba, flauta i klarinet.

Ovakav, koristan gest je rezultat produktivne i intenzivne suradnje TO Tivat s NVO PAM CG, s ciljem da se kroz sredstva koja se osiguravaju  za autorska prava izvođača, koja su u prethodnom periodu nastupala na teritorij Općine Tivat, ista vrate kroz realizaciju općih javnih i humanih akcija te opredijeli značajan i direktni doprinos obrazovanju i razvoju umjetnosti u Tivtu, generalno. Organizacija PAM CG je navela da je ovo samo početak istih i sličnih aktivnosti koje proizlaze iz suradnje s TO Tivat.