TO Tivat uručila certifikate dobitnicima ekološke oznake Good Travel Seal

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 01. veljače 2022. - 11:07
Autor: 

Turistička organizacija općine Tivat je protekle godine podržala zainteresirane lokalne privrednike u procesu dobivanja oznake Good Travel Seal. Riječ je o ekološkoj oznaci, koja se posebno fokusira na dva aspekta: 1) održivost i 2) zdravlje i sigurnost. Ovi kriteriji su bazirani na praktičnim zahtjevima kojima je lako upravljati, a dodatni benefiti su: promocija u okviru vodiča „Good Travel Guide” i stjecanje dodatnih znanja o zahtjevima turista s međunarodnog tržišta. Dodatni benefit ove certifikacije bila je mogućnost dobivanja besplatnog „Virus-Aware” certifikata, koji podrazumijeva ispunjavanje određenih kriterija vezanih za protokole koji se odnose na zdravlje i sigurnost gostiju.

Good Travel Seal oznaku sa dvije zvjezdice, u trajanju od dvije godine, dobile su 2 turističke agencije: „Montenegro Destinations” i „Boka Waves” i 2 izdavaoca individualnog smještaja: „D&D” apartmani i „Mio Monte” apartmani, koji su aplicirali putem platforme i popunili potrebne kriterije za dobivanje iste. Uz GTS oznaku „D&D” apartmani i obje turističke agencije su dobili i „Virus-Aware” certifikat.

Turistička organizacija općine  Tivat je danas, organizirala  press konferenciju na kojoj su dobitnicima ekološke oznake Good Travel Seal uručeni certifikati. Direktorica Turističke organizacije Tivat Danica Banjević je istakla „prednosti posjedovanja oznake koji se odnose i na činjenicu da sertifikovani objekti dobijaju bolje kritike i ocjene turista jer sertifikacija poboljšava upravljanje i kvalitet usluge, da sertifikovani objekti manje utiču na okolinu tj. primijećeno je racionalnije korišćenje otpada i vode itd. Ujedno prema istraživanju booking.com platforme, koja sada ima i filter za pretragu objekata koji sprovode aktivnosti na održivom upravljanju, 61% putnika se izjasnio da želi da putuje održivije u budućnosti a 49% ispitanika misli da u 2021.g. i dalje nije bilo dovoljno održivih opcija za putovanja“.

TO Tivat nastavlja s aktivnostima usmjerenim na održivi razvoj, pa će i ove godine kroz ovaj projekt pružiti podršku malim lokalnim biznisima (izdavaocima privatnog smještaja, turističkim agencijama, ugostiteljskim objektima…) na taj način što će pokriti troškove certifikacije za prvu godinu za prvih 10 prijavljenih privrednika, dok će drugu godinu certificirani objekti plaćati sami. TO Tivat će, kao i prošle godine, izaći u susret i ostalim zainteresiranim  aplikantima i pomoći im u procesu prijavljivanja za dobivanje eko-oznake GTS.

 Rok za prijavu je 1. 3., na email adresu damir.pjetrovic@tivat.travel.

 „Ovim putem pozivamo sve zainteresovane lokalne privrednike da se prijave za ekološku sertifikaciju koja će im zasigurno donijeti benefite i unaprijediti poslovanje“.