Travanj – mjesec zdravlja u Općini Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. travnja 2017. - 9:41
Autor: 

Općina Tivat - Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i „Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti“ obilježit će nizom različitih aktivnosti mjesec travanj, koji se u Općini Tivat već tradicionalno obilježava kao mjesec zdravlja.

Za petak 7. travnja, kada se u cijelom svijetu slavi Dan zdravlja, planirana je „Trka zdravlja“. Trka će biti održana na stadionu FK Arsenal, od 10.30 sati kada će trčati djeca vrtićkog uzrasta i od 12 sati kada će trčati osnovci od I. do IV. razreda. Manifestacija se realizira u suradnji sa Školicom sporta „Atleta“ i Kreativnom školom engleskog jezika, kao i uz potporu tivatskog vrtića „Bambi“ i OŠ „Drago Milović“.

Istog dana Sekretarijat će u suradnji s općinskom organizacijom Crvenog križa obići starije sugrađane – korisnike geronto programa, noseći im „Korpu zdravlja“, punu voća, povrća i drugih zdravih namirnica. Posjeta starijima planirana je za 10.00 sati.

U popodnevnim satima, točnije od 16 sati, počet će nogometni turnir na stadionu „Dribling“, u suradnji s Omladinskim klubom Tivat. Ovaj se turnir organizira drugu godinu za redom. Turnir je namjenjen svim rekreativcima koji se žele zabaviti i uživati u sportu, a timovi su mješovitog sastava. Prijave su u tijeku, a za najuspješnije na turniru bit će osigurane nagrade.

Mjesec zdravlja donijet će i druge programe kao što su: finale kviza „Znam šta hoću - drogu neću“ (11. travnja), slikarsku radionicu (25. travnja) i otvorenu tribinu na temu narkotika (27. travnja).