Treće izdanje Wild Beauty Art festivala

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 20. srpnja 2021. - 10:11
Autor: 

Festival Wild Beauty Art realizira se treći put na Žabljaku ovog ljeta, usprkos nepovoljnim financijskim i epidemiološkim okolnostima. Planirani program, reduciran u odnosu na prethodne, održat će se svakog vikenda na Crnom jezeru, u periodu od 23. 7. do 14. 8.

Umjetnička platforma Wild Beauty Art nastala je na inicijativu tima KotorArta 2019. godine, nakon gotovo dvije decenije realiziranja ovog festivala od državnog i međunarodnog značaja, koji pruža aktivni doprinos u brendiranju Crne Gore kao turističke destinacije s kvalitetnim i jedinstvenim umjetničkim i kulturnim sadržajem. Prošle dvije godine uspješno su realizirana dva izdanja Wild Beauty Arta, s idejom da se prirodne ljepote Crne Gore predstave ne “samo” jednoznačno, kao mjesta neponovljive prirode, već i kao prostori za vrhunske umjetničke kreacije.

Planirani programi za ovo ljeto osmišljeni su kao spoj umjetničkog kvaliteta i glazbenih djela prijemčivih široj publici, a prikazat će širok dijapazon glazbenih žanrova, od džeza i world glazbe, do klasične glazbe i aranžmana popularnih melodija. Festival počinje u petak, 23. 7. pored Crnog jezera nastupom austrijskog  world music sastava Tribidabo, koji čine saksofonist Matijas Majster, harmonikaš Bernd Kolhofer i gitarist Simon Rajthofer. Program se održava uz podršku Austrijskog veleposlanstva.

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacijski tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava mjera NKT-a, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Treći festival Wild Beauty Art se održava u suradnji s Turističkom organizacijom Žabljak, Općinom Žabljak, Nacionalnim restoranom Crno jezero, Nacionalnim parkom Durmitor, Austrijskim veleposlanstvom i Međunarodnim festivalom KotorArt.