Tripo Bukilica: Sve spremno za početak brdske trke Kotor - Trojica

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 28. svibnja 2016. - 9:40
Autor: 

„INA-CRNA GORA“ d.o.o. kao dugogodišnji partner automobilističkih aktivnosti i ove godine nastavlja tradiciju svog doprinosa i sudjelovanja na ovogodišnjoj brdskoj trci – Kotor „Trojica“ jučer je na benzinskoj crpki bila održana promocija trkačkih automobile povodom najave sutrašnje trke, 29. svibnja.

Organizacija i održavanje trke koštat će  oko 40.000 eura, od čega će AMSK pokriti između 17.000 i 20.000 eura,  a tu je i pomoć Općine Kotor, Uprave za sport i mlade Crne Gore i A.D. Luke Kotor, kao i ostalih sponzora.

Sudionici su iz Poljske, Mađarske, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

„Što se tiče međunarodne brdske trke u Kotoru, mi smo zadnja tri mjeseca radili svakodnevno da pripremimo stazu po međunarodnim standardima. Mislim da smo to uspjeli, jer jučerašnja delegacija iz Hrvatske koja je bila, pitala je je li ovo Monte Carlo; toliko smo to dobro uradili. Priželjkivali smo da dođemo do cifre od 100 takmičara; to je prevaziđeno, prijavljeno je do sada preko 135 takmičara, znači nešto što se nije u Crnoj Gori nikad desilo. Zbog toga su uslovi same organizacije izuzetno složeni, mi danas imamo tehničke preglede i verifikaciju. Najviše smo radili na bezbjednosti učesnika i bezbjednosti gledalaca koji će doći. Pojačali smo odbojne grede, stavili smo oko 350 novih odbojnih greda, napravili smo 140 „nju džersija“. To su betonske odbojne grede dužine dva metra i težine tonu i 400. Napravili smo neke nove vidikovce za gledaoce odakle će moći da prate trku. Molim gledaoce da prate uputstva sudija, redara, organizatora, policije i security-ja“, izjavio je Tripo Bukilica, direktor brdske trke Kotor – Trojica.

 Start prve trke na stazi Kotor – Trojica počet će u 12 sati, nakon čijeg će završetka uslijediti i druga vožnja. Isto je i s treninzima koji će biti održani danas.