Turistički cvijet 2021.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. svibnja 2021. - 9:15
Autor: 

Turistička organizacija Tivat tradicionalno, 28. godinu za redom, organizira akciju „Turistički cvijet”. Spomenuta akcija ima za cilj animiranje građana Tivta da daju svoj doprinos vizualnom identitetu grada u hortikulturnom smislu, i to: uređenjem svojih dvorišta, balkona, kao i zelenih površina ispred stambenih i poslovnih objekata.

Stručni žiri, angažiran od strane Turističke organizacije Tivat, obilazit će teritoriju općine Tivat u periodu od 10. 5. do 1. 6. Pored gore spomenutih kategorija, ocjenjivat će se i najljepše stablo magnolije, kreativni detalj, nagrada za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada. Također i jedna od nagrada bit će dodijeljena za najljepše hortikulturalno uređenje koje bude imalo najviše glasova putem online glasanja iz svih kategorija.

„Turistički cvijet” kao akcija koja se organizira u okviru Dana magnolije završit će se svečanom dodjelom nagrada koja će biti upriličena 15. 6. 2021. godine.

“Pozivamo sve zainteresovane za učešće u akciji „Turistički cvijet” da se prijave u prostorijama Turističke organizacije Tivat u centru grada ili putem telefona 032/671-324, najkasnije do 01. juna 2021. godine”, poručuju iz TO Tivat.