Turistički cvijet 2019.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 30. travnja 2019. - 9:23
Autor: 

Turistička organizacija Tivat tradicionalno 26. godinu zaredom organizira  akciju “Turistički cvijet”. Spomenuta akcija ima za cilj animiranje građana Tivta da daju svoj doprinos vizualnom identitetu grada u hortikulturnom smislu, i to: uređenjem svojih dvorišta, balkona, kao i zelenih površina ispred stambenih i poslovnih objekata.

Stručni žiri, angažiran od strane Turističke organizacije Tivat, obilazit će teritorij Općine Tivat u periodu od 8.5. do 1. 6. Pored gore spomenutih kategorija, ocjenjivat će se i najljepše stablo magnolije, kreativni detalj, a posebna nagrada bit će dodijeljena za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada.

“Turistički cvijet” kao akcija koja se organizira u okviru Dana magnolije završit će se svečanom dodjelom nagrada, koja će biti upriličena 10.6.2019. godine.

„Pozivamo sve zainteresovane za učešće u akciji “Turistički cvijet” da se prijave u prostorijama Turističke organizacije Tivat u centru grada ili putem telefona 032/671-324, najkasnije do 15.05.2019. godine“ – poručuju iz TO Tivat.