U Tivtu obilježen Dan zaštite životne sredine

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. lipnja 2015. - 10:23
Autor: 

U organizaciji Zelenog tima Općine Tivat, OŠ "Drago Milović" i Komunalnog poduzeća  danas je dan zaštite životne sredine obilježen sađenjem drvoreda ispred OŠ "Drago Milović".

 

"Ove godine smo odlučili da ovaj dan obilježimo formiranjem drvoreda između osnovne i srednje škole, tako da su obje škole dobile niz prekrasnih stabala. Mislim da je  ovakva konkretna akcija najbolji način za obilježavanje ovog datuma jer smo svi mi svjesni da bez zaštite životne sredine ne možemo dalje, a ujedno nam to preporuča i Evropa sa svojim propisima i standardima. Mi u Tivtu zaista mnogo posvećujemo pažnu zaštiti okoliša, a djeca tokom godine imaju razne skupove, radionice, okrugle stolove gdje obrađuju tu temu" istakla je Tanja Krstović, diplomirani inžinjer hortikulture u JKP Tivat.

 

U ovoj akciji sudjelovali su učenici OŠ "Drago Milović" i "Knightsbridge school".

 

Dan zaštite životne sredine obilježit će i TO Tivat koja će danas podijeliti preko 200 sadnica prkosa, salvije, kadifa i ageratuma. Besplatna podjela sadnica počet će ispred prostorija Turističke organizacije u centru grada u 11 sati, a nakon toga podjela će se u 12 sati  nastaviti u Donjoj Lastvi ispred turističko informtivnog biroa. Osim podjele sadnica TO Tivat će ispred prostorija turističko informativnog biroa u Donjoj Lastvi zasaditi cikas palmu i još sadnica sezonkog cvijeća kako bi uljepšali prostor.