U Tivtu premijerno prikazani filmovi ,,Mir naše Gospe" i ,,Ognjilo"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. studenog 2019. - 12:35
Autor: 

U subotu, 16.11., premijerno su prikazana dva dokumentarna filma Vladimira Perovića ( scenarij i režija ) u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat u produkciji Centra za kulturu Tivat.

“OGNJILO” je film koji je sniman tri godine, a “MIR NAŠE GOSPE” 5 dana. Prvi prikazuje život gorštaka Draga Vujovića iz Ožegovica (Čevo), u čiji se pejzaž useljava dalekovod, projekt Crnogorskog elektroprijenosnog sustava, Lastva Grbaljska – Čevo, dok drugi opisuje mir ili nemir duhovnog, povijesnog, umjetničkog blaga Crne Gore i svijeta, školja Gospa od Škrpjela, i život oko Gospe u “špicu” sezone, u kolovozu mjesecu. “Mir naše Gospe” je pored CZK Tivat, podržala i Općina Kotor.

Na premijeri je, pored direktora CZK Tivat, gospodina Nevena Staničića, koji je pozdravio sve prisutne, govorio i redatelj Perović, zatim izvršna producentica Jelena Božović, kao i junaci oba filma – spomenuti Vujović i Nenad Bubanja.

Publika je, nakon projekcije oba filma, na upriličenom koktelu u foajeu CZK Tivat, čestitala redatelju i producentima, komentirajući Perovićev prepoznatljiv filmski pečat, koji je i ovog puta zabilježen na prostorima Crne Gore.

Perović je profesor dokumentarnog filma, na FDU Cetinje, a živi i radi u Beogradu, u RTV Vojvodina.

“Mir naše Gospe” će biti premijerno prikazan i u Kotoru, u utorak, 19.11., u 20 sati.