Festivalski put filmova "Mir naše Gospe" i "Ognjilo"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 27. studenog 2020. - 13:19
Autor: 

Dva dokumentarca Vladimira Perovića u produkciji Centra za kulturu Tivat, „Ognjilo“ i „Mir naše Gospe“, nastavljaju svoj međunarodni festivalski put. „Mir naše Gospe“ početkom idućeg mjeseca ide u Urugvaj – sudjelovat će na festivalu „Atlantidok“, koji se održava u tri grada: Montevideo, Kanelones i Atlantida. A, u prvom mjesecu naredne godine „Mir naše Gospe“  putuje na sasvim drugu stranu svijeta, u Bangladeš: uvrštena je u natjecateljsku  sekciju „Spiritualnih filmova“ velikog međunarodnog festivala u Daki.

Film „Ognjilo“, nakon nedavne nagrade za najbolji dokumentarac u selekciji „Ex-Yu“ na festivalu Prvi kadar u Istočnom Sarajevu, upravo je dobio novi poziv, iz Kine: sredinom idućeg mjeseca sudjelovat će u natjecateljskoj  selekciji renomiranog međunarodnog festivala GZDOK u Guangdžou. Tamo je 2008. godine Vladimir Perović osvojio drugu nagradu za dugometražni dokumentarac „Žeđ kamenog mora“.

Oba filma proizvedena su 2020. Polovina sredstava za „Gospu“ dobivena je na otvorenom natječaju  Općine  Kotor, a „Ognjilo“ je imalo financijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore. Uz redatelja Perovića, ekipu čine: izvršna producentica Jelena Božović i snimatelj Ivan Čojbašić.