Uskršnje čestitke predsjednika Skupština i Općina Tivat i Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 26. ožujka 2016. - 11:13
Autor: 

Svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti , od srca čestitam Uskrs.
Želim vam da ovaj najveći hrišćanski praznik proslavite u blagostanju, veselju i toplini porodičnog doma.
Neka nas nastupajući praznični dani podsjete na veličinu ljudskog duha, i podstaknu da njegujemo veze među nama i toleranciju koja je od najveće važnosti za stabilan napredak zajednice.
Srećan Uskrs!
Predsjednik Općine Tivat, Ivan Novosel

 

Povodom nastupajućeg velikog hrišćanskog praznika, katoličkog Uskrsa, svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da ga provedete u mirnom i toplom porodičnom okruženju,u duhu međusobne ljubavi i tolerancije.

Predsjednik Skupštine Općine Tivat
Krsto Bošković

 

 

Poštovani sugrađani,

Svima vama koji u nedjelju slavite Uskrs, u ime Opštine Kotor i svoje lično, upućujem najsrdačnije čestitke. Želim da dane najvećeg hrišćanskog praznika provedete u dobrom zdravlju i blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima. Kao istinski i vječni simbol radosti života, neka vas predstojeći praznici ispune ljubavlju i zajedništvom, nadom i vjerom u čovjekoljublje, mir i solidarnost među ljudima.

Sa željom da vas predstojeći Uskršnji praznici podsjete na značaj međusobnog poštovanja, tolerancije, povjerenja i razumijevanja, kao vrijednosti iz naše bogate tradicije i istovremeno temeljnih pretpostavki budućnosti Kotora i Crne Gore – još jednom vam čestitam praznik.

 Predsjednik Općine Kotor, dr. Aleksandar Stjepčević

 

U ime Skupštine Opštine Kotor i svoje lično, svim sveštenicima, redovnicima i vjernicima katoličke vjeroispovijesti čestitam najradosniji i najveći hrišćanski praznik – Uskrs, blagdan nade i spasenja.

U nadi da ćemo osnaženi uskršnjom svjetlošću i dalje zajedno graditi ljudski i miroljubiv zajednički život svih naših građana, te imati mudrost da, u zajedništvu kao vjekovnoj tradiciji našeg Grada, očuvamo svoj vjerski i nacionalni identitet, želim da nam ovi blagi dani proteknu u molitvi, miru i veselju sa svojim najbližima i prijateljima.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Predsjednik Skupštine Općine Kotor, Nikola Bukilica