Uspjesi Luke Kotor kroz povijest

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. studenog 2015. - 11:00
Autor: 

U Kulturnom centru „Nikola Đurković“u Kotoru jučer je otvorena izložba starih fotografija, pod nazivom „Luka Kotor kroz istoriju“, u organizaciji Kulturnog centra i Luke Kotor.

Izložbu je otvorio izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac: „Nama je želja bila da otvorimo vrata Luke i da, podsredstvom fotografije i da pokažemo da Luka Kotor ne postoji samo od `88., da je Luka Kotor nešto što traje mnogo duže i da na ovom prostoru Gradska luka pokazuje da ima svoju budućnost, da ima svoju sadašnjost i da je imala svoju prošlost. Treba napomenuti da je tržišna pozicija Luke Kotor u ovom trenutku treća u Jadranu, a osma u Mediteranu, i da Kotor jednu od vodećih pozicija u svjetskim okvirima što se tiče turističke privrede“. Kusovac je istakao da se nada da će „Luka kao akcionarsko društvo koje baštini tradiciju na ovom prostoru i ovom akvatorijumu zaslužiti da dobije šansu da i dalje upravlja poslom i pruža lučke usluge“.

Nazočne je u ime Kulturnog centra pozdravio direktor Miloš Dževerdanović, koji je iskazao zadovoljstvo što je upravo Kulturni centar jedan od domaćina ove izložbe, te da Luka Kotor već duže vrijeme svoje društveno poslovanje dijeli s Kulturnim centrom i pomaže u realizaciji mnogih manifestacija i projekata.

U glazbenom  dijelu programa sudjelovao je Marinko Pavićević.

Na našim fotografijama pogledajte kako je izgledalo otvorenje izložbe.