Uspostavljena suradnja hotela Regent s poljoprivrednim proizvođačima iz Tivta

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 19. svibnja 2017. - 11:00
Autor: 

S ciljem promoviranja poljoprivrede i povezivanja malih poljoprivrednih proizvođača iz Tivta s renomiranim investitorima i hotelskim brendovima, Sekretarijat za ekonomski razvoj i poduzetništvo inicirao je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Sekretarijata, predstavnici hotela Regent Porto Montenegro i zainteresirani  poljoprivredni proizvođači.

Ovom je prilikom dogovorena suradnja spomenutog hotela s proizvođačima meda - Danilom Samardžićem, organskog povrća - Đorđem Bulajićem, začinskog bilja i povrća - Slobodanom Knezovićem, kao i sa proizvođačem kozjeg sira i mlijeka – Mirkom Giljačom.  Spomenuti proizvođači, a imajući u vidu da njihovi proizvodi zadovoljavaju visoko postavljene kriterije  ovog prestižnog hotelskog brenda, imat će priliku plasirati svoje proizvode trenutno jedinom hotelu s 5 zvjezdica u Tivtu.

Kvalitetom njihovih proizvoda zadovoljni su regionalno poznat Regentov šef kuhinje Željko Knezović i šef nabavke hrane za hotel Regent Danilo Škurić. „U osnovi naše ponude jesu zdrave i kvalitetne namirnice, porijeklom sa ovog područja. Upravo ovakve namirnice su glavni sastojak svih jela koje pripremamo i one donose onu posebnu vrijednost koju prepoznaju svi naši gosti. Nadamo se uspješnoj saradnji sa lokalnim proizvođačima i pozdravljamo incijativu opštine Tivat usmjerenu ka lokalnom stanovništvu“, rekao je šef kuhinje Regent-a Željko Knezović.

Zahvaljujući se na iskazanom obostranom interesu za suradnju Petar Vujović, sekretar sekretarijata i Radmila Kilibarda, savjetnica za poljoprivredu, upoznali su prisutne sa zacrtanim prioritetima u radu ovog Sekretarijata, od kojih je jedan upravo uvezivanje lokalnih poljoprivrednih proizvođača s renomiranim investitorima iz Tivta.

„Na području opštine Tivat postoji oko 60-tak registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Kada sam preuzeo ovaj Sekretarijat istakao sam da je naša želja da, u mjeri u kojoj je to moguće, što više pomognemo lokalnom stanovništvu da osjeti benefite od prisustva krupnih investitora. Drago mi je da smo uspjeli uraditi prve korake u tom pravcu. Nadamo se da je uvezivanje, za sada četiri poljoprivredna proizvođača iz Tivta i hotela Regent samo početak, te da će i ostali proizvođači slijediti ovaj primjer i podići nivo i kvalitet ponude na način da zadovolje propisane standarde poslovanja hotela visoke kategorije“, istakao je Vujović, zahvaljujući menadžmentu hotela Regent Porto Montenegro na odgovornom i partnerskom odnosu prema Općini Tivat.

U cilju nastavka dobre suradnje s domaćim proizvođačima i unapređivanja njihovog poslovanja, promocije i plasiranja kvalitetnog domaćeg (lokalnog) proizvoda, kao i u skladu sa planom i programom Sekretarijata za ekonomski razvoj i poduzetništvo, nastavit će se dalje povezivanje, edukacija, financijska podrška  ali i druge aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje poslovanja i standarda lokalnih poljoprivrednih proizvođača.