Vjerni Tivtu, vjerni sebi, vjerni vama!

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 14. travnja 2016. - 11:29
Autor: 

Sinoć je u Sportskoj dvorani „Župa“ u Tivtu održana završna predizborna konvencija Hrvatske građanske inicijative uz koncert poznatog hrvatskog glazbenika Miroslava Škore.  Glasači, simpatizeri i prijatelji Hrvatske građanske inicijative ispunili su Sportsku dvoranu „Župa“  te svojim dolaskom zaista pokazali što Hrvatska građanska  inicijativa predstavlja. Četrnaest godina na političkoj sceni kao jedine hrvatske stranke u Crnoj Gori  govori dovoljno; govori o zalaganjima ove stranke , o iznimnom trudu, upornosti i svojim sudjelovanjem u vlasti da će na političkom nebu Crne Gore još dugo biti aktivni i boriti se za prava hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Uspjesi Hrvatske građanske inicijative nikada nisu bili upitni. Ti uspjesi su potvrđeni kako u Crnoj Gori, tako i od strane Republike Hrvatske  brojnim posjetima hrvatskih dužnosnika, a neki su i sinoćnjim dolaskom došli dati potporu što za Hrvatsku građansku inicijativu predstavlja iznimno zadovoljstvo i čast. Među brojnim posjetiteljima nazočili su: Mato Franković,  predstojnik dubrovačkog Gradskog vijeća; veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivana Sutlić Perić; Milijan Brkić, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice; Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori;  Zvonko Milas, predstojnik Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i Zoran Obradović novoizabrani direktor INE za Crnu Goru.

Na početku večeri nazočnima se obratio Mato Franković,  predstojnik dubrovačkog Gradskog vijeća: “ Govoriti o Dubrovniku, govoriti o prijateljstvu s Hrvatima iz Crne Gore, mislim da bi bilo suvišno Danas vam želim poručiti, uistinu je samo jedna prava hrvatska opcija, koju možete birati u Tivtu i pozivam vas da u nedjelju zaokružite broj 7 “.

Veleposlanica Republike Hrvatske  je u svom obraćanju istakla da moramo ostati  vjerni sebi, ostati lojalni svojoj državi Crnoj Gori i ostati  vjerni najboljim tradicijama naše zajedničke Hrvatske.

Nakon veleposlanice nazočnima se obratio gospodin  Milijan Brkić, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice: „Hrvatska demokratska zajednica zajedno sa sestrinskom strankom Hrvatskom građanskom inicijativom će uvijek njegovati tradiciju hrvatskoga naroda u Crnoj Gori , a vi u zajedništvu i jedinstvu nemojte nikada zaboraviti svoje korijene. Na ovim prostorima od stoljeća sedmog spominje se ime hrvatsko, te broj sedam i sada za vas predstavlja simboliku“. Gospodin Brkić je također zahvalio na potpori HGI – ja Republici Hrvatskoj na proteklim izborima.

 Zvonko Milas, predstojnik Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske je naglasio : „Ako u životu nema djela, onda nema ni života.  Hvala vam što čuvate jezik, kulturu, običaje - sve ono što obilježava naš  hrvatski narod“.

Ilija Janović, predsjednik Općinskog odbora HGI – ja  Tivat je istakao da je program HGI - ja ostvarljiv i realan, kao  i da predstavlja zaštitu svih domicilnih interesa domicilnog stanovništva, privrednika, sportista, kulturnih djelatnika. U obraćanju gospodina Janovića osjetili smo ponos i uvjerenost u uspjeh stranke, koja će nakon izbora učiniti sve što je u mogućnosti da grad Tivat bude što uspješniji, a Tivćani zadovoljniji.

Član Predsjedništva HGI-ja Adrijan Vuksanović je istakao svakodnevnu potporu brojnih ljudi,  koja predstavlja zajedništvo i  samim tim uvjerenje u uspjeh na predstojećim izborima.

Predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović je naglasila da  će se nakon izbora boriti za boljitak građana i svih onih koji Tivat vide kao grad budućnosti. Lista  kandidata za odbornike je lista uglednih ljudi, Tivćana koji su prepoznatljivi i koji predstavljaju ponos  HGI - ja.

Sinoć je također pročitano pismo iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović sa željama na predstojećim izborima.

Koncert Miroslava Škore je oduševio  brojne posjetitelje, koji su nastup ovog glazbenika s nestrpljenjem očekivali  te zajedničkim snagama pjevali s poznatim Slavoncem. Glazbenik je jednu pjesmu posvetio i vjernom članu HGI- ja Dadu Radoševiću, koji je na brodu te zbog nemogućnosti dolaska nije mogao nazočiti koncertu.  Na koncertu su nazočili i pripadnici drugih političkih subjekata.