Vuksanović – 20 godina HGI - ja nas čini ponosnim

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. svibnja 2022. - 11:17
Autor: 

Adrijan Vuksanović, ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore, gostovao je u emisiji „Uz jutarnju kafu“, na TV 7, a emisiju je vodila Tina Perović.

Na pitanje koliko znači ministarsko mjesto u Vladi Crne Gore, Vuksanović je istakao da Crna Gora šalje jednu snažnu poruku međunarodnoj javnosti da uistinu živi ono što često govori te da uvažava manjine i njihov doprinos, kao  i sve ono što predstavljaju za Crnu Goru. Također naglašava da je iznimno bitno i RH, kojoj je važno da Hrvati u Crnoj Gori opstanu i budu dalje na ovim prostorima.

Ove godine Hrvatska građanska inicijativa obilježava 20 godina svog postojanja te Vuksanović objašnjava da nije bilo lako uvijek funkcionirati i opstati, ali da svojim idejama, trudom i iskustvom, HGI je dokazala koliki ima značaj u političkom životu Crne Gore.

Ministar Vuksanović smatra da manjine, ukoliko su  sljedbenice velikih ideja, mogu doprinijeti boljitku Crne Gore i njenih građana. Zadovoljan je povjerenjem, koje je Hrvatska  građanska  inicijativa dobila mjestom ministra u Vladi te  je kazao  kako će se truditi to i  opravdati.

Tijekom čitave godine, nizom planiranih događaja, HGI će obilježiti važan jubilej, kao i ugostiti značajne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života RH.