Posjet Resslera hrvatskoj zajednici i početak obilježavanja 20 godina HGI - ja

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. veljače 2022. - 8:44
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa ove godine obilježava dvadeset godina svog postojanja.  Dvadeset godina zaista je jubilej, kojim se HGI ponosi, jer potvrđuje uporan i marljiv rad, koji je zahtijevao određene žrtve i odricanja.

Iako brojčano mali, kao manjina u Crnoj Gori, ne može se negirati podrška Crnoj Gori, onda kada je to bilo najpotrebnije. Samostalnost Crne Gore i članstvo u NATO savez nas podsjećaju na političku stabilnost i podršku odlukama, koje su za državu u određenom trenutku bile od velikog značaja. Usprkos mnogim preprekama i poteškoćama obljetnica HGI – ja je dokaz trajanja. Dokaz da i u turbulentnim vremenima se trude opstati i dokazati smisao svega za što se zalažu godinama, uz poštovanje svih različitosti oko nas. Mora se istači bezrezervna potpora Republike Hrvatske. Brojni posjeti predsjednika, ministara, delegacija, koji su svojim dolascima uvijek slali poruke, koje su za hrvatsku nacionalnu manjinu značile poticaj i potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi u ostvarivanju manjinskih prava.

Bez obzira na činjenicu da HGI nema svog predstavnika u Skupštini i Vladi Crne Gore, Hrvatska građanska inicijativa nije prestala sa svojim aktivnostima i trudom da i dalje svojim radom doprinosi boljitku statusa i prava hrvatske nacionalne manjine.

Dvadeset godina na političkom nebu Crne Gore znači mnogo te će se HGI truditi da svoju veliku obljetnicu obilježi na najbolji mogući način. Tijekom čitave godine će se organizirati događaji, kojima će se HGI zahvaliti članovima, simpatizerima i prijateljima na potpori tijekom svih prethodnih godina. 

Podsjećamo, predsjednik HGI – ja Adrijan Vuksanović, u Zagrebu se nedavno susreo s hrvatskim zastupnikom u Europskom parlamentu Karlom Resslerom. Gospodin Ressler je tada izrazio želju da posjeti Boku te će dva dana boraviti i susresti se s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Predavanjem, koje će održati danas u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, s početkom u 17 sati, gospodin Ressler će približiti nazočnima svoj rad i zalaganja u Europskom parlamentu. 

Dolazak zastupnika Resslera predstavlja nastavak suradnje s matičnom državom i početak obilježavanje 20 godina HGI -ja na političkoj sceni. Hrvatska građanska inicijativa teži europskom putu, koji će za sve građane značiti miran, siguran i pravedan status u društvu. Dolazak i predavanje gospodina Resslera to i dokazuje.