Vuksanović Plenkoviću - hvala Vam na zajedništvu!

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. lipnja 2022. - 14:43
Autor: 

Protekle subote u Zagrebu je održan XIX. opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice. Na poziv predsjednika HDZ - a Andreja Plenkovića ovom događaju nazočili su i predstavnici Hrvata iz Crne Gore: Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
U pozdravnom govoru Adrijan Vuksanović je zahvalio Plenkoviću na zajedništvu koje je hrvatska zajednica u Crnoj Gori ostvarila i koje živi s Republikom Hrvatskom.
"Hvala Vam predsjedniče Plenković što ste bili s nama u egzaltaciji pobjede, ali i u gorčinama neuspjeha.", naglasio je Vuksanović. On je izrazio zadovoljstvo što je na čelu hrvatske Vlade čovjek koji donosi stabilnost i s punim dignitetom predstavlja Hrvatsku, a što je značajno i za Hrvate u Crnoj Gori, koji pokazuju vitalnost i snagu, i u novim okolnostima, osnaženi za ministarsko mjesto u Vladi Crne Gore. Vuksanović je zahvalio Plenkoviću i što njegova Vlada svesrdno pomaže Crnoj Gori na njenom putu pristupanja Europskoj uniji. On je istakao da na taj način Crna Gora dobiva mjesto koje joj i pripada, a to je zapadni civilizacijski krug, gdje je najviše svoja.
Premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Hrvatske građanske inicijative ministar u novoj Vladi Crne Gore i rekao da je to važno i za Hrvate, ali i za dobre međudržavne odnose Republike Hrvatske i Crne Gore.
"To je odličan signal za unapređenje položaja Hrvata, ali i za unapređenje odnosa između Hrvatske i Crne Gore.", istakao je hrvatski premijer Plenković. On je zahvalio na dolasku i Adrijanu Vuksanoviću i Zvonimiru Dekoviću, za kojeg je kazao da daje ogroman doprinos koheziji Hrvata u Crnoj Gori.
Saboru HDZ nazočio je i Manfred Weber, predsjednik Europske pučke stranke, kao i veliki broj zastupnika u Europsko parlamentu, predstavnici Hrvata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, i drugih uglednih zvanica, koji su ispunili dvoranu Vatroslav Lisinski do posljednjeg mjesta.
U nastavku možete pogledati izlaganje Adrijana Vuksanovića i pozdravne riječi Andreja Plenkovića koje je uputio čelnicima Hrvata u Crnoj Gori.