„Zašto je poludio gospodin R?“ na Ljetnoj pozornici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. - 11:56
Autor: 

 U srijedu,  28.8.2019.,   s početkom u 21:00h na Ljetnoj pozornici Centra za kulturu Tivat, bit će izvedena natjecateljska  predstava “ZAŠTO JE POLUDIO GOSPODIN R?” , po tekstu Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera, a u režiji Boba Jeličića.

Igraju: Boris Isaković, Nataša Tapušković, Branko Cvejić, Dubravka Kovijanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Vesna Čipčić, Feđa Stojanović, Pavle Korać, Rade Stojiljković.

Predstava Zašto je poludio gospodin R? u režiji nagrađivanog redatelja Jeličića nastala je prema istoimenom filmu njemačkog redatelja Fasbindera iz 1970. godine. Djelo izvanredne društvene kritičnosti, radikalan i šokantan komentar tipičnog modela “jednodimenzionalne egzistencije” secira i preispituje poslijeratno stanje u Njemačkoj, fokusirajući se na odnos pojedinca i društva, kao i na njegov intimni svijet, etičke i moralne norme, a pronalazeći analogiju s ratnim i poslijeratnim stanjem u regiji, Jeličić se bavi paradoksom današnjeg vremena, pojedincem koji se lažno stavlja u središte zbivanja da bi se dovelo do njegovog – uništenja.

Rezervacije: 069342799