„Žućenica fest " u subotu uz glazbeni gušt klape Rišpet

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. lipnja 2017. - 16:22
Autor: 

Tradicionalna kulturno–gastronomska manifestacija '' Pijat od žućenice '', u sklopu  XIII. Medjunarodnog Žućenica festa, održat će se u subotu, 17.  lipnja u Tivtu, na rivi Pine.

'' Pijat od žućenice '' počet će u 19 sati mini koncertom tivatskog Glazbeno – prosvjetnog društva. Od 19.30 sati, šesnaest ekipa s preko 150 kulinara amatera, zaljubljenika u žućenicu, predstavit će jela ove najpoznatije jestive trave u Boki Kotorskoj. Očekuje se predstavljanje i degustacija više od 200 jela sa žućenicom, a za posjetitelje  je osigurano i vino. Sudjelovanje na ovogodišnjoj fešti prijavili su, pored tivatske Organizacije žena, Kolo srpskih sestara, Vodena kočija, Buregdžinica ''Dute '', NVO '' Harlekin '', Luštica bay, Fakultet za mediteranske studije, Radio Tivat, Bokeški forum, Aktiv žena Socijal demokrata,– svi iz Tivta, te ekipe Organizacije žena Risan, NVO Ruke iz Herceg Novog, Restorana '' Mali raj '' iz Igala, Srednje i Više ugostiteljske škole  '' Sergije Stanić '' iz Podgorice, Kavačka alla maka i ekipa iz poljskog grada Skočova.

Fešta se nastavlja nastupom klape '' Rišpet '', jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa.  Za ovu prigodu  improvizirana pozornica bit će na jedrenjaku MCG '' Jadran ''.

Organizatori Žućenica fest-a su Organizacija žena Tivta, Turistička organizacija Tivat i Radio Tivat. Na natječaju  za sufinanciranje projekata NVO Općina Tivat je ovogodišnjim programima '' Žućenica fest-a '' opredjelila 2.800 eura, a TO Tivat je organizator koncerta klape ''Rišpet''.