Župan Dobroslavić: Kotorska vlast treba promijeniti ime bazena

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. siječnja 2023. - 12:08
Autor: 

Župan Nikola Dobroslavić za Dubrovački dnevnik komentirao je recentne događaje vezane uz spomen ploču na nekadašnjem logoru Morinj.

Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je kako će sadašnju spomen-ploču u Morinju zamijeniti novom "na kojoj će činjenično biti navedeno tko je odgovoran za ratni zločin". 

"Srpsko-crnogorska agresija na Hrvatsku, tako i na dubrovačko područje, sramotna je epizoda iz novije povijesti, u kojoj je sudjelovao veliki broj građana Crne Gore", jasno ističe Dobroslavić. 

"Osim tisuća granata koje su ubijale naše ljude, razarale povijesnu jezgru Dubrovnika, osim pljačke i paleža Konavala, Župe, Grada i Primorja svakako jedno od najužasnijih nedjela bilo je formiranje logora Morinj i zlostavljanje naših ljudi, branitelja i civila u njemu. Zbog toga smo dobrodošlom ocijenili postavljanje spomen-ploče od strane crnogorskih vlasti na ulazu u Morinj", poručuje župan kako zbog toga smatra da je ploči tamo mjesto.

"Isto tako smatramo da kotorska vlast treba donijeti odluku o promjeni imena bazena nazvanog po čovjeku koji je upravo u logoru Morinj maltretirao dubrovačke civile i branitelje", zaključuje župan Nikola Dobroslavić.