Hrvatska domaćin EURA 2018 za rukometaše

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 20. rujna 2014. - 11:34
Autor: 

Hrvatska je dobila domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše koje će se 2018. godine održati u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču, odlučio je Europski rukometni savez (EHF) na kongresu u Dublinu.

Hrvatska je bila jedini kandidat za organizaciju EURA 2018. Bit će to peto veliko rukometno natjecanje kojemu će Hrvatska biti domaćin nakon Europskog prvenstva za rukometaše 2000., Svjetskog prvenstva za rukometašice 2003., Svjetskog prvenstva za rukometaše 2009. te nadolazećeg Europskog prvenstva za rukometašice koje će se održati ove godine zajedno s Mađarskom.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza kongresu u Dublinu nazoče predsjednik Sandi Šola, glavni tajnik Damir Poljak , direktor marketinga Silvio Njirić i pomoćnica direktora marketinga Sandra Joka, dok je u subotu ujutro predstavljena naša kandidatura interaktivnom prezentacijom koju je vodio Frano Ridjan.

Prvenstvo će se održati u četiri naša grada, u Zagrebu u Areni Zagreb kapaciteta 15.200 gledatelja, u splitskoj Spaladium Areni koja prima 11 tisuća posjetitelja, u Gradskoj dvorani u Varaždinu (5.200), te u Poreču, čija dvorana Žatika prima 3.500 gledatelja.

Na kongresu je donešena odluka i o domaćinu Europskog prvenstva za rukometašice 2018. godine, čiji će domaćin biti Francuska.