Dan Hrvatske radiotelevizije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. svibnja 2020. - 11:01

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas, već tradicionalno, obilježava svoj dan. Ove godine to je 94. obljetnica Hrvatskog radija i 64. obljetnica Hrvatske televizije - koje će, zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, HRT obilježiti na drugačiji način.

Središnja rođendanska svečanost s dodjelom Godišnjih nagrada HRT-a održat će se, također iznimno, u obliku posebne televizijske emisije u povodu Dana HRT-a u 21:10 na Četvrtom programu Hrvatske televizije i reprizno u nedjelju u 12:10 na HTV2.

Svečana dodjela Godišnjih nagrada Hrvatske radiotelevizije održat će se samo pred kamerama Hrvatske televizije: ovogodišnji rođendan HRT-a slavi se u smanjenom obliku i bez publike - jer se kuća pridržava preporučenih mjera zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

- No to je ipak prilika da se zahvalimo kolegama koji su svojim radom i iznimnim angažmanom zaslužili Godišnje nagrade po poslovnim jedinicama (Program, Produkcija, Poslovanje i Tehnologija), tu je i Nagrada za poseban projekt HRT-a, Nagrada "Joško Martinović" za najbolju TV-reportažu, Nagrada "Gordan Lederer" za najbolji snimateljski ili kamermanski rad, te Nagrada "Ivan Šibl" za životno djelo (za televiziju i za radio) - stoji u priopćenju HRT-a.

U emisiji nastupa i bend HRT-a s četiri glazbena broja - pod vodstvom Ante Gele. Stoga budimo svi zajedno u 21:10 pred našim malim ekranima i u toj posebnoj rođendanskoj emisiji na HTV-4 doznajmo tko su ovogodišnji lauretati Godišnjih nagrada HRT-a.