Dodijeljena "Cesarica" Nini Badrić

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 08. srpnja 2017. - 9:13
Autor: 

Nakon odličnog koncerta Gibonnija, druga večer Splitskog festivala prošla je u znaku dodjele nagrade publike za hit godine.

Dodjela nagrade pod imenom “Cesarica” okupila je brojne Splićane na Prokurativama koji su došli slušati brojne hrvatske hitove. Program je, dakako, započeo pjesmom po kojoj je nagrada i dobila ime.

Riječ je o priznanju kojim publika glasovanjem izabire najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Utemeljitelj nagrade je krovni savez glazbenih udruga Unison, a među 40 konkurenata za hit godine našle su se pjesme Massima, Nine Badrić, Olivera, Magazina, Parnog valjka, Petra Graše, Tomislava Bralića & Intrada, Jinxa td

Večer su nakon izvedbe jedne od najpoznatijih hrvatskih pjesama otvorili Damir Kedžo i Zsa Zsa sa svojim hitom “Sve u meni se budi”.

Možda i očekivano, nagrada za hit godine otišla je u ruke Nine Badrić za pjesmu “Dani i godine”.

Nagradu za hit autore odnijeli su Vjekoslava i Tonči Huljić.

Među ostalima nastupili su i Pravila igre koji su odnijeli nagradu za hit pop glazbe, Željko Bebek koji se okrunio nagradom u kategoriji zabavne glazbe, Miroslav Škoro koji je dobio nagradu za tamburašku skladbu, Parni Valjak koji je dobio nagradu u kategoriji rock glazbe, te klapa Rišpet koja se može pohvaliti nagradom za klapski hit.

Završnica 57. festivala zabavne glazbe Split održat će se večeras kada će uživo biti predstavljene nove festivalske pjesme 2017. godine.