Dodjela glazbene nagrade Porin 15. svibnja na HRT-u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 09. svibnja 2020. - 11:42
Autor: 

Dodjela ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin neće se održati u Rijeci kao što je planirano, već 15. svibnja na prvom programu Hrvatske televizije i drugom programu Hrvatskoga radija.

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Upravni odbor Porina odluku su donijeli uvažavajući preporuke Stožera civilne zaštite i županijskih epidemioloških službi o prevenciji širenja koronavirusa te zabrani okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu. Zbog zaštite zdravlja svih glazbenika, ali i svih u organizaciji manifestacije, tako će se ove godine, prvi put u svojoj povijesti Porin održati isključivo kao televizijska emisija, a svi sudionici javit će se iz svojih domova, kako i priliči trenutnoj situaciji, izvijestili su organizatori.

Ističu i kako je novac kojim bi udruge utemeljitelji (HDS i HGU) podržale glazbenu nagradu Porin preusmjeren u fondove pomoći glazbenicima u ovim teškim vremenima. Nominacije za ovogodišnju, 27. Glazbenu nagradu Porin objavljene su u veljači - najviše su ih dobili Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija s albumom "Live at Lisinski" i pjesmom "Iskra", Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti" te Nikola Vranić - J.R. August s albumom "Dangerous Waters".

Dodjela se trebala održati 27. ožujka u riječkom Centru Zamet, a sada se može pratiti u petak, 15. svibnja,  od 20 sati na HTV1 i HR2. Više informacija o samoj nagradi objavit će se idućih dana.

(Hina)